O fundatie solida

Nu iti construi imperiul pe nisipuri miscatoare. Vei fi sclavul lor. Toata lumea ti se va prabusi in cap la cea mai mica comotie, iar tu , cazut, vei incerca sa reconstruiesti cu obstinatie convins ca de data va fi bine. Iti este familiar scenariul. Te-ai saturat si tu sa te minti pe tine. Doar daca ai fi inceput cu o fundatie solida… Pacat ca acum e prea tarziu. Sau e prea greu. Sau „las’ ca e bine asa”. Sau … Si scuzele continua.

Ce sunt nisipurile miscatoare? Reprezinta acele lucruri care va dau incredere atunci cand le aveti si va trantesc la pamant atunci cand dispar: prietenii, o relatie, banii, frumusetea, statutul social, o functie la locul de munca. Toate aceste lucruri va ofera satisfactie, va fac dependenti si ajungeti sa gravitati in jurul lor. Cel mai mare blestem al multora este uitarea. Uita ca prieteniile se leaga si se dezbina, ca o iubire trece si e inlocuita de alta sau ca un an ii ia locul precedentului, aducand mai multe riduri. Si dupa au marea surpriza sa constate ca relatia pe care o credeau vesnica nu mai e ; sau ca prietenii, frati de sange odinioara, acum isi traiesc viata la casele lor, parca intr-un univers paralel. Si cad in abis. Au construit pe nisipuri miscatoare. Si refuza sa creada asta ; continua sa depinda de o noua prietenie sau de o noua relatie sau de o noua masina, doar ca sa isi ia portia de incredere in sine. Sunt dependenti.

Ce este o fundatie solida? Tu esti ! Prietenii buni vor pleca, iubitii se schimba, azi ai bani maine nu si in functie de ei, vor fi sau nu si cercurile in care te invarti. Singurul lucru care va ramane cu tine pana cand vei muri este insasi persoana ta. Si aici apare perspectiva unei investitii geniale. Investeste in tine. Invata sa ai incredere in tine. Nu lasa increderea in sine sa depinda de factori externi.

Multi accepta compromisuri doar ca sa fie acceptati de un grup de prieteni. Aceasta acceptare le confera o incredere in sine subreda si dependenta de acel factor extern. Daca esti o persoana care investeste in ea, esti constient de valoarea ta ca om si de faptul ca nu depinzi de ei pt a fi fericit ; Te simti implinit si atunci cand alergi pe stadion, cand citesti o carte sau cand inveti lucruri noi. Iar aceia care depind unii de altii, vor vrea sa fie ca tine.

Anunțuri

3 gânduri despre “O fundatie solida

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s