Vrei sa fii unic?

Ce voi spune mai jos nu se aplica pentru absolut toti.  Unii sunt predestinati sa fie limitati, caci fara ei nu ar mai exista masa de mediocrii. Intra in discutie doar cei cu potential irosit pe incercari esuate de a se evidentia.

Ca sa iesi in evidenta, trebuie sa te deosebesti de masa de oameni prin ceva unic nu? Insa cateodata putem observa cazuri esuate, adevarate drame ale unei incercari de personalizare a propiei persoane. Un adolescent frustrat se simte prea sters pe lumea asta. Nu vrea sa fie mediocru. Asa ca incearca sa fie unic: se imbraca in negru, poarta accesorii metalice, par lung, rimel la ochi. Adopta imaginea de rocker. Dar uita ca asemenea lui sunt multi altii. Iar unicitatea lui consta in a se desprinde de masa de oameni si a adera la o alta masa de oameni.

Asemenea hainelor si a modei, unii imbraca anumite tipuri de personalitati pt a putea fii unici. Din pacate sunt personalitati artificiale si fragile, care miros a facatura si dau impresia de „lake”, „parlit” sau „e vai de capul lui”. Spre exemplu il avem pe X  care flirteaza cu o tipa in mod activ, dar despre care va povesti prietenilor ca e „o distrusa care e innebunita dupa el”. De ce? Pentru ca X vrea sa-si construiasca o imagine de gigolo artificiala. Insa tot ce nu e autentic clatina si iti va da, in mod inevitabil, acea senzatie de „ce vrajeala pe el”. Iar in fata altor tipe, va parea doar unul din aceia care e plin de impresii. Unicitatea lui s-a pierdut intr-o alta masa de oameni.

Ca sa reusesti cu succes sa te desprinzi de turma, trebuie sa fii inteligent si/sau sa fii multumit de persoana ta. Cel din urma fapt, iti va conferi autenticitatea caracterului. De ce din atatea tipe „cu personalitate” te atrage una simpla care nu e speciala cu nimic la prima vedere? De ce din atatia tipi te atrage tocmai ala care NU incearca sa para deosebit intr-un mod artifical ? Pentru ca acestia sunt unici prin autenticitatea personalitatii lor. Fiecare om este unic in felul sau si din pacate multi uita asta. Si forteaza aceasta unicitate aderand la o tipologie de caracter sau la o moda. Si par falsi, artificiali sau pur si simplu intra in categoria „inca unul din aia”

Anunțuri

6 gânduri despre “Vrei sa fii unic?

  1. lumea supra-apreciaza unicitatea … devii cam freak daca esti complet unic … pana la urma si un mix bun de diversi „din aia” poate sa te faca oarecum unic. Nu vad nimic rau in a urma niste modele care merita urmate … cel putin din animite puncte de vedere, nu trebe copiate scara 1:1. Dar orice ai face societarea te va eticheta chiar si cei unici sunt „din aia” 🙂 … ca fapt divers la lucru cu colegumeu mai de mult am ajuns la concluzia ca atributul „din ala” suna rau cam orice ai pune in spatele lui 🙂

  2. Acel X este o persoana care doreste sa impresioneze pentru ca este nesigur,vrea sa faca parte dintr-o gasca cool,sa fie si el „tare”…Multi uita sa fie unici,sa fie ei insisi,sufera de ceva numit „sindromul turmei”,gen „ce vad eu la altii si mi se pare super,incerc si eu dar schimb putin,schimb un cuvant,culoarea tricoului si nu observa nimeni,creez o moda”…Nu-mi plac persoanele astea.

  3. Extrem de bine subliniat. Dar fiecare-i unic. Doar ca nu toti sunt si interesanti. Iar pe masura ca un om devine mult prea unic (comercial, cunoscut), incepe sa devina penibil. Trebuie avut in vedere un echilibru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s