Spiritul Craciunului?

„Ah, inca o urare de Craciun.” va spune cititorul plictisit de atatea articole trase la xerox si publicate in data de 25 a lunii decembrie. La mine n-a fost nicio miscare pe blog, am preferat sa „traiesc” spiritul craciunului si mai apoi sa revin cu o impresie.

Mai mult decat cu o impresie, revin cu o intrebare: „Unde e spiritul craciunului?” Ori ni se stinge usor din suflet acest spirit, ori a murit copilaria cu care vedeam aceste sarbatori. As fi bucuros ca macar copiiilor sa le fie harazite aceste zile magice.

Cadourile de sub brad sunt din ce in ce mai des inlocuite cu bani-cadou. Copiii prea mici plang cand il vad, iar cei mari il stiu din reclame. Mos Craciun a fost prostituat pe fiecare sticla de Coca-Cola, fiecare poster si anunt promotional.

Mersul la discoteca de craciun este un trend. Christmas-Party-urile, cocktailurile de craciun sau cateva decoratiuni intr-un club, sunt doar simboluri goale ale unei sarbatori de mult uitate.

Am ras cu pofta la glumele facute cu amicii, referitor la hoardele de colindatori care vin neincetat, valuri peste valuri, asemenea unor zombi. Acel ras s-a transformat intr-un zambet amar, caci interfonul a stat mut, la fel si soneria. Strazile goale. Mess-ul si facebook-ul au parut mai atractive pentru cei mici decat hoinareala prin scari de bloc.

Colindele … Se spune ca Hrusca are dvd writer direct pe chitara, canta colinda si scoate albumul. Si totusi as fi preferat sa aud una de la micii colindatori. Acum stiu ca hoardele de micuti s-au modernizat si fac urari pe net, asadar nu voi mai pune pe usa semnul „Impuscam colindatorii” si voi demonta butonul de sonerie care electrocuteaza.

Anunțuri

3 gânduri despre “Spiritul Craciunului?

  1. Nu mai este craciunul ca acum cativa ani…la mine n-au venit colindatori…cred ca cei mici se bucura cand primesc [,] cadourile de la mosu’ si atat ma refer la cei sub 10 ani…

  2. Gizaz!!! Ce e cu tine? Ti-e dor de colindatori? Eu am scos soneria din priza din cauza lor. Banii cadou sunt perfecti. Pot face/cumpara cu ei ceva care chiar imi place. Spiritul craciunului? Deja exagerezi. :)))
    Sper sa iti revii. 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s