Pestii mici in balta mare

Inoti in balta ta statuta. E mica, tulbure, dar familiara. Cunosti toti ceilalti pesti, cunosti fiecare piatra, fiecare scorbura. Cresti atata cat iti permite balta. La un moment dat ai impresia ca esti suficient de mare si respectat in acest ochi de apa mic si linistit.

Dar iata, tu peste mare in balta mica, ca ti-a venit vremea sa inoti in alte ape, mai agitate, mai adanci. Si te trezesti intr-un lac suficient de mare incat sa te faca sa te simti minuscul. Pestii iti sunt straini, necunostuti, iti par ciudati. Vezi lucruri pe care nu le-ai mai vazut, plante, creaturi si golfuri neexplorate. Esti anxios si temator pe de o parte. Cealalta parte te indeamna la entuziasm ; nevoia de explorare si cunoastere ia nastere in sufletul tau, peste mic in balta mare.

Ramai in lac si vei creste, caci acum ai locul si hrana necesara. De te vei intoarce in balta din care ai venit, vei fi nemultumit, te vei simti sufocat si privat de posibilitati. Gandul iti va fi mereu la lacul cel mare, limpede si plin de diversitati.

Peste mic, daca te impresioneaza un lac, ce te vei face cand vei ajunge in ocean?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s