Care e scopul tau in viata?

Un om obinsuit ar spune: Sa am un job bine platit, sa fiu la casa mea, sa nu stau in carca nimanui, sa fiu independent si sa-mi fac o familie.

Un artist ar spune: Sa traiesc si sa gust din bucuriile pe care le ofera viata, sa ma bucur de fiecare experienta, culorile acestei lumi si sa iubesc.

Un filosof ar spune: Sa aflu raspunsuri la intrebarile pe care ni le ridica viata, sa aflu ce e adevarul, ce a inseamna inasasi viata.

Un ambitios ar spune: Sa devin cineva, sa ma cunoasca lumea, sa fiu apreciat, sa am un cuvant de spus pe lumea asta si sa realizez ceva in viata (ce, nu stie nici el)

Un pesimist ar spune: Sa ma nasc si sa mor.

Un drogat ar spune: Sa imi mai vand din adidasi ca sa pot face rost de un cui.

Un patron de brutarie: Sa imi maresc afacerea si sa vand 100 de paini pe zi si nu 95.

Un om al strazii: Sa nu mor de foame si sa gasesc un canal cald pt la iarna.

Daca ne uitam bine, scopurile fiecaruia difera unul de altul ca forma si nivel. Dar toate acestea au ceva in comun, peste care putem pune un sablon si despre care putem spune ca duc la aceeasi destinatie: SATISFACTIA PERSONALA care aduce la randul ei fericirea. 

Pe ambitios il satisface personal faima, brutarul in schimb e fericit cand vede ca face cu o tava in plus de paini. Drogatul e in extaz cand isi vede joint-ul aprins, iar omul strazii e fericit ca poate sa supravietuiasca langa o tzeava de apa calda cu o coaja de salam si un colt de paine.

Cum tamplarul vede lumea din lemn, asa si ceilalti nu vor intelege drumul altora si scopurile lor. Un ambitios care se straduieste „sa devina cineva” cautand titluri si pozitii inalte intr-o companie nu il va intelege pe artistul care, in viziunea celui dintai, se uita in gol la copaci. Desi artistul simte aceeasi fericire cand contempleaza natura la fel ca ambitiosul care alearga prin birouri si perie sefii cei mari pt o pozitie avantajoasa.

Bineinteles ca toti incearca sa supravietuiasca, sa aibe o masa si mai apoi mancarea care sa o puna pe aceasta, o casa care sa-i apere de ploi si frig si persoane dragi alaturi de ei. Nevoile de baza sunt un scop in sine. Dar de aici viziunile se ramifica si fiecare are motivul lui pt care urmareste un scop si deseori nu va intelege motivele celorlalti.

Reclame

10 gânduri despre “Care e scopul tau in viata?

    1. dar a cui?.. a celor din jur. Nu cred ca poti sa ai un scop care sa nu aiba la baza satisfactia personala pentru ca chiar si daca esti cel mai altruist asta tot iti aduce satisfactie 🙂

  1. „Care e scopul tau in viata?”
    –––––
    care viata? caci „viata” este o stare care nu implica nici inceput nici sfarsit. iar daca ceea ce experimentez eu pe Terra are inceput si sfarsit….atunci inseamna ca eu ma aflu intr-o alta stare de existenta. existenta bazata pe distrugere. existenta cu o singura traiectorie din prima clipa a aparitiei.

    singurul scop care-l pot avea in starea asta de existenta in care ma aflu, este de a afla de unde vin si incotro ma indrept. orice altceva e goana dupa vant.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s