In jos sau in sus?

Incotro te indrepti?

Mersul firesc al lucrurilor de pe Pamant este cel indreptat spre evolutie. Daca n-ar fi asa, pestii n-ar fi iesit niciodata din apele primordiale, iar viata nu s-ar fi dezvolatat pana in punctul in care sa o stim noi acum. Scapat de trasaturile sale de maimuta, omul a evoluat si el, mai intai uimit de magia focului pe care il mesterea in fata pesterii, mai apoi, intr-un tarziu, preocupat de ce se afla dincolo de galaxia noastra.

Asadar, pe Pamant, evolutia functioneaza !

Aceeasi idee aplicata in viata de zi cu zi, este la fel de valabila. Oricine prefera o viata MAI buna, oameni MAI de calitate, medii MAI sanatoase si asa mai departe.

Ca si anumite specii care au esuat sa evolueze si au disparut, intalnim si indivizi care esueaza in plan social cand vine vorba de aceasta evolutie fireasca. Spre exemplu un pusti dintr-o familie buna, dar in lipsa de prieteni si cu sentimentul acut de neapartenenta, accepta compania unui grup de drogalăi ; Sau o fata cu potential, iesita dintr-o relatie serioasa, ranita in dragoste si cu dorinta de a-si demonstra ca poate avea pe oricine (dar fara aceasta capacitate), ajunge (prin circumstante atenuante 😀 ) panarama unui grup de repărasi paduchiosi.

Cand umbli cu oameni relativ ok si mai apoi alegi sa te inhaitezi cu niste indivzi a caror viata lasa de dorit, asta se cheama involutie ! Daca ajungi sa decazi in compania unor oameni limitati, de joasa speta si slaba calitate, inseamna doua lucruri: 1. ori esti prost 2. ori esti de aceeasi calitate ca cei spre care cobori, si intamplarea a facut sa te afli la nivelul intitial doar printr-un accident.

Reclame

2 gânduri despre “In jos sau in sus?

  1. „Ca si anumite specii care au esuat sa evolueze si au disparut,..”
    ––––
    Iar rasa umana va disparea ptr. faptul ca a evoluat.
    Ceea ce socoteste omul a fi mai bun in dreptul sau, in realitate nu este. intreaga asa zisa evolutie a omului a dus si duce doar la autodistrugere.

  2. cu siguranta speciile n-au disparult datorita faptului ca n-ar fi evoluat. omul a fost si este singurul care a contribuit la disparitia speciilor….datorita „inteligentei” si asa zisei „evolutii” ale sale.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s