Paradoxul pachetului de ţigări.

Un pachet de ţigări este destul de scump şi orice fumător îşi impune un comportament economic in ceea ce priveşte fumatul. Un pachet la 2 zile. Sau ‘ păstrez o ţigară pentru cafea’. Dar gândirea asta survine doar atunci când îţi mai zdrăngăne vreo 2-3 ţigări in pachetul aproape gol. Ţi de ele ca la ochii din cap pentru situaţiile în care chiar ai nevoie sa fumezi.

Însă paradoxul apare atunci când ai un pachet pe care tocmai îl desfaci. Şi te uiti la el de parcă n-ar avea 20 de ţigări ci 200.  Ştiindu-te cu pachetul plin, ai iluzia că ai ţigări asigurate pe viaţă şi fumezi fără zgârcenie, mai ales când îl vezi îndesat cu ţigările care odată se plimbau libere printr-un alt pachet gol. Este iluzie şi economul din tine iese la suprafaţă atunci cand iei penultima ţigară, ştiind ca mai ai doar una. Şi te uiţi la ea ca şi cum ar fi ultima de pe pământ şi te gândeşti foarte atent gând ar fi momentul ideal, perfect.

Asta până la urmatorul pachet când iar te simţi bogat, cu ţigări nelimitate.

Anunțuri

2 gânduri despre “Paradoxul pachetului de ţigări.

  1. Plm, numa’ adevaruri la tine pe blog:)). Da’ jur, ca exact asa e, cand imi iau unu’ nou, ma uit parca ar fi unlimited, si dau la toata lumea si fumez si dau si fumez. Si cand mai raman 5 in pachet… hopa… „Ti-as da, da’ nu am tigari”:)).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s