Zâmbeşte şi lumea îţi va zâmbi inapoi.

Este o replica a unei foste amice de-a mea, care radia mereu de optimism mai ceva ca soarele de vară şi care m-a făcut de câteva ori să mă întreb dacă nu cumva urmează vreun tratament cu Valium. Nu, nu urma niciun fel de tratament, din păcate suntem noi obişnuiţi cu stările negative în aşa fel încât ni se pare neobişnuită o stare de perpetuă fericire.

Şamanii triburilor din junglă, consumau tot felul de plante halucinogene pentru a avea ‘viziuni divine’. Întrucat plantele erau foarte puternice, aveau adesea spasme şi sufereau în aceasta călătorie halucinogenă. Odată treziţi (dacă se mai trezeau) împărtăşeau înţelepciunea dobândită, oricare af fi fost ea dupa acel trip puternic. Un astfel de trip, fără plantele de rigoare, m-a chinuit şi pe mine noaptea trecută, însoţită de frământări interioare, coşmaruri şi insomnii. Sleit de puteri, m-am trezit cu nişte idei tare ciudate, inclusiv cu zicala acestei vechi prietene in minte.  Dar să revenim la idee.

Cel mai important este să te iubeşti pe tine însuţi. Cu încrederea aceea sclipitoare în propria persoană, vei avea puterea să dăruieşti în stânga şi în dreapta zâmbete şi stare de bine. Ştiindu-te iubit, nu ai nevoie de aprecierea sau răspunsul celorlalţi, iar aceste gesturi proprii de bunăvoinţă sunt lipsite de interesul unui schimb de afecţiune. Faci ceea ce faci pentru că pur şi simplu aşa eşti tu, o faci pt că îţi place fără scopul de a primi ceva în schimb. Nimic nu e mai atrăgător decât bunadispoziţie şi comportamentul natural lipsit de un interes anume.

M-am învăţat să nu mai am aşteptări de la nimeni. Evit dezamăgirile. Şi pentru că atunci când le ai, îi îndatorezi pe ceilalţi în ochii tăi şi te comporţi ca şi cum ei ar fi datori în faţa ta cu anumite fapte sau comportamente. Şi lumea nu te mai place. Singurele aşteptări pe care trebuie sa le ai sunt cele faţă de tine însuţi.

Simte-te aşa cum vrei tu să te simţi. Nu te lăsa influenţat de şantajul emoţional al altora. Nu-ţi calibra emoţiile dupa voinţa altora. Gândeşte aşa cum vrei şi fi aşa cum vrei să fii. Nu renunţa la ceea ce eşti doar pentru simplu fapt că asta ar supăra pe cineva.

Ceea ce faci se întamplă pentru că tu ai ales să se întâmple, şi nu din voinţa altora.  Ceea ce faci îţi aduce plăcere şi satisfacţie personală, pentru ca faci pentru tine şi nu pentru alţii. Atât timp cât pe tine te face fericit, nu contează părerea altora.

Tot ce faci, o faci cu acea senzaţie de libertate. Mi-am dat seama că dacă încerci să-ţi controlezi mediul, nu reuşeşti decât să creezi tensiune. Iar oamenilor le place să se simtă liberi în preajma altor oameni.

Şi in final ZÂMBEŞTE, ia atitudine şi bucură-te de viaţă şi ai să vezi ca lumea îţi va zâmbi înapoi.

Anunțuri

3 gânduri despre “Zâmbeşte şi lumea îţi va zâmbi inapoi.

  1. „Ceea ce faci se întamplă pentru că tu ai ales să se întâmple, şi nu din voinţa altora. Ceea ce faci îţi aduce plăcere şi satisfacţie personală, pentru ca faci pentru tine şi nu pentru alţii. Atât timp cât pe tine te face fericit, nu contează părerea altora.”

    …. nu se intampla intodeauna asa cum ai vrea tu. Dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa lupti pt ceea ce iti doresti . si vis a vis de parerea celor din jur …si eu eram de aceiasi parere pana in momentul in care am realizat ca gresesc enorm .
    era aici si vorba <>>

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s