Portret: Contesa

Străluceşte prin înfăţişarea sa, mereu calmă, distantă şi rece, se poartă ca o doamnă. Greu de impresionat, nu se bălăceşte în micimea mediocrilor. Din aceasta cauză, adesea e singură, în palatul ei de cleştar, a cărui puritate o preferă pentru a nu se murdări cu oamenii marunţi şi minţile comune. Un astfel de personaj este cel mai probabil crescut intr-o familie bună şi înstărită de unde îşi câştigă aceste deprinderi nobile.

Am cunoscut suficient de bine două astfel de contese. Pătruzând dincolo de acel văl obscur de mister pentru omul de rând, am descoperit latura umană şi mult mai colorată. ‘Dacă sângerează, atunci poate fi ucis‘ este ideea care a detronat întotdeauna o divintate de pe piedestalul său de marmură. Dincolo de conturul diafan se ascunde un om cu năzuinţe la fel de simple ca ale celor de care, paradoxal, se izolează.

Poziţia ei înaltă o înnobilează, posedă sentimente înalte şi un suflet bun. Este capabilă de caritate mult peste omul mărunt pe care mizeria l-a învăţat sa agonisească. Însă pe cât e de nobilă, pe atât este de perversă. Dispreţul faţă de mediocritate şi  armura sa de gheaţă au înzestrat-o cu neînduplecare faţă de duşmani. Ştie să înjunghie o inima cu precizie chirugicală şi îşi plănuieşte atacurile strategic. Acţionează rareori sub impulsul emoţiilor, iar atunci când o face, acţionează ca un tactician pentru a-şi îndeplini scopul, chiar dacă acesta este unul banal.

Impulsurile de la care pleacă comportamentul ei sunt simple şi comune. La fel si egoismul său. Însă felul de a fi şi modul de a rezolva lucrurile îi conferă acestui personaj numele de Contesă. În cateva cuvinte ea este oul cu coaja tare, care ascunde un conţinut fragil. 

Anunțuri

Un gând despre “Portret: Contesa

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s