Portret: Copila perfidă

Este o descriere simplă la fel ca şi personajul de faţă. Născut intr-o situaţie deloc favorabilă, acest personaj este învăţat de mic cu greutăţile vieţii şi lipsurile acesteia. Datorită acestui fapt posedă o inteligenţă nativă şi o percepţie ascuţită pt tot ce înseamnă material. Îşi caută valorile în tot ce e palpabil, de aici si materialismul crunt ce îi domină conceptele despre viaţă.

Este un cal troian, construit din comportamente şi ieşiri naive de copil răsfăţat, care ascunde înăuntru o armată de interese. Trecând peste inocenţa ei artificială, este parşivă cât o întreagă inchisoare de femei de stradă. Nu e nimic condamnabil, vrea doar să supravieţuiască, ca şi un animal, dar ţineţi cont în a supravieţui nu este nimic nobil. Aşa cum nu găsim nimic nobil în acest personaj.

Se face îndrăgită cu masca sa copilaroasă, doar pentru a respinge într-un tarziu. Materialismul aduce – pe lângă zgârcenie – şi egoism. Empatia ei este simulată pentru că ştie că trebuie să se facă plăcută pentru a nu fii singură, cea mai mare temere a ei.  Al său simţ al umorului este comparabil cu un cal mort lăsat pe marginea drumului. Râde la cine are teancul de bani mai gros sau acelei persoane care se prezintă promiţătoare în interesele ei.

Spre deosebire de multe persoane cu interese, Copila greşeşte mult din cauza naivităţii sale. Şi de aceea se face neplăcută în multe anturaje, bineînţeles doar acolo unde nu şi-a înfipt limba suficient de adânc in fundul celor din cercul respectiv. Are gura slobodă, nu cunoaşte discreţia decât faţă de propria persoană, de aceea e indicat să fii cât mai rezervat faţă de acest personaj. Dacă nu o face dintr-un acces de furie copilaresc, atunci te poate compromite din ignoranţă. Falsă, perfidă şi egoistă, e conştientă de farmecul ei de copil, şi îl va folosi ca scut împotriva oricărui atac.

Reclame

Un gând despre “Portret: Copila perfidă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s