Patrioți de-o zi

Oare ar trebui să mă bucur cand văd atât patriotism acum de 1 decembrie? Patrioți care se înflăcărează la comandă așa cum cuplurile se îndrăgostesc obedient de Valentines Day. Calendarul ne spune când să simțim și ce anume. O zi pe an toți flutură steagul României la poza de profil de facebook sau la avatare, toți fredonează imnul la duș și toți au acel extaz în suflet. Probabil e un schimb tacit între stat și oameni: ”eu vă dau o zi liberă la toți, iar bucuria voastră va purta trei culori.”

N-aș pune la îndoială patriotismul multora daca nu mi-aș aduce aminte pleiada de adjective și substantive folosite să descrie această țară intr-o zi oarecare de marți. Țara care a luat asupra ei vina tuturor necazurilor suferite de români, țara de care fug toți așa zișii patrioți ca de un lepros, țara pe care o înjurăm atunci când nu ne mai rămâne nimic altceva de înjurat.

Cele mai sincere sentimente de patriotism le-am văzut la bătrânii senili care încă poartă epoleți și medalii pe patul lor de azil și la românii plecați din țară care au întodeauna un dor autentic față de locul de acasă și de tot ce înseamnă românesc. Restul sunt niște copii confuzi care nu știu dacă sunt patrioți sau dacă doar se bucură pentru o zi de weekend in plus.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s