Portret: Vulgarul

Spre deosebire de celelalte portrete pe care le-am făcut pornind de la o singură personă, acesta din urmă are un cadru de referinţă mai larg. Vulgarul este acel tip de persoană care  nu posedă bunul simţ. Nu ştie când să se oprească, când să tacă şi când să fie discret. Gălăgios, îi place să se dea în spectacol, indiscreţia fiind trăsătura de caracter ce îl defineşte cel mai bine.

Îl vedeţi prin parcuri când rade de prietenii săi, în loc să îi ajute. Dacă îi faci o confindeţă şoptită cu vreun nume, îl va repeta cu voce tare, punând întrebări. Îi place mult să vorbească despre persoane, însă cu discreţia unei turme de elefanţi pe mijlocul bulevardului. Poate că natura lui îl face să nu îl intereseze părerea celorlalţi, dar te va trage şi pe tine după el în aceste discuţii infame şi mai ales în public. De asemenea subiectele care le abordează nu sunt tocmai cele pe care vrei să le porţi într-o cafenea sau pe strada unde tocmai ai trecut pe lângă vecina de la 4.

Vorbeşte mult şi prost şi mereu va încerca să-şi impună punctul de vedere, mai mult de dragul de a se contrazice. Caută validare pentru argumentele sale, argumente care poate că nici nu au fost cerute de la bun început. 

Deşi bun la suflet, vulgarul confundă spiritul ludic cu nesimţirea. Este acea persoană care gafează şi mai apoi se întreabă de ce nu îl mai caută lumea, de ce este evitat în anumite cercuri şi de ce este aşa de singur. Dacă îi permiţi să se apropie prea mult de tine, va crede că îi îngădui mai mult decât trebuie. Aşadar ţine-l la distanţă, fii rece, fă-l să creadă că nu îl consideri prieten, împlicit nu îi accepţi familiaritatea vulgară.

Anunțuri

5 gânduri despre “Portret: Vulgarul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s