Get real, episode eleven

Datini româneşti. După cum e obiceiul, românii mai ţin, pe lângă clasicul post bisericesc, şi postul de dinainte de vizita în familie. Românul invitat la masa de crăciun de mâine zi,  intră în regim de Auschwitz. Poate să-şi ia adio de la bucătărie cu o seară înainte. La cină biscuiţi ca să poată să doarmă fără arsuri la stomac, iar dimineaţa nici pomeneală de mic dejun. Galbeni la faţă şi înfometaţi ca o haită de lupi intr-o Ucraină în plină iarnă, sunt încercaţi de cea mai mare luptă interioară dată între bunele maniere şi instinctul primitiv de a se înfige cu dinţii în farfurie. Şi cum la români se pune tot ce e mai bun pe masă, modalitatea perfectă de a demonstra calitatea ta de gazdă, nu mă miră sutele de cazuri arătate la televizor suferinde de indigestii şi alte complicaţii.

Capra. Nu e vorba despre poziţie sau animal. Ci despre acel obicei hidos de cerşit bani prin terorism psihic. Îi auzi de la trei blocuri dinstanţă şi te ia cu fiori. Mie imi aduce cu o hoardă de barbari care bat tobele razboiului. Şi dacă ne gândim, ar fi aceeaşi indivizi tuciurii care te-ar bate de te-ar usca şi ti-ar fura Mike-urile din picioare pe o alee părăsită în plina noapte. Oameni care dau bani de frică, scoţi oricât numai să vezi Jilava plecând de lângă tine. Şi mai nou vin şi in cafenele.

Colinda. Mi-e dor de ei sincer. Astăzi prea preocupaţi să facă level up la World of Warcraft. Şi aştia puţini, probabil prea săraci ca să aibe un comp suficient de bun ca să le ruleze Modern Warfare-ul, sunt la fel de insistenţi ca toate generaţiile trecute. Dacă aud că ai tras o băşină trei camere mai încolo, ştiu că cineva se află după acea uşă care TREBUIE să se deschidă. 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s