Bancherii, ochiul mortului

Întocmai ! Se mişcă ca ochiul mortului şi fix atunci când te grăbeşti cel mai tare, ştiind că te aşteaptă cineva în parcare cu motorul pornit, jucându-se nervos cu degetele pe bord. Au o lentoare de melc, calmi, mai ceva ca la priveghi. Şi când o văd pe individa aia cu ochelarii jumate lăsaţi pe nas cum tastează cu un singur deget din cele zece din dotare, mă gândesc inevitabil la milioanele de tineri cărora le zboară degetele pe tastatură atunci când vorbesc pe messenger. Şi mă gândesc: ” de ce Doamne, de ce tocmai ea ?!

Zicea o cunoştiinţă de-a mea „şi nu mă miră de ce schimbă lumea la bişniţari” cu voce tare, deja iritat că stateam la randul de doua persoane care părea ca nu se mai termină. Hârţoage inutile, semnături, plus pixul acela prins cu cablu de pult, ceea ce mereu imi aminteşte de întrebarea retorică „cum se aşteaptă băncile să avem încredere în ele, atunci când ele îşi leagă pixurile cu sârmă ?

Aici sau peste hotare, sunt aceiaşi imbecili lenţi, pseudo-amabili, încrezuţi şi lenţi atunci când tu te agiţi mai tare ca apa la fiert.

Anunțuri

3 gânduri despre “Bancherii, ochiul mortului

  1. Nu fi rau, este adevarat ca timpul petrecut la ghiseu pentru o operatiune simpla este destul de mare dar asta este si din vina procedurilor a n-spe aplicatii in care trebuiesc introduse date!
    SI acum sa nu zici ca tin numai cu lupul, eu aveam boala pe o functionara care dadea maruntel din buze la orice facea pe computer parca rememora pasii 🙂

    1. Lentoarea functionarilor este direct proportionala cu starea ta subiectiva de graba. Incercam sa fim impartiali, inteleg, dar un adolescent de 16 ani iti faci un email de yahoo in 3 minute si introduce de 10 ori mia multe date decat functionara care baga cnp-ul de pe buletin si numele.

  2. Ceea ce se pare ca inca nu e clar,este faptul ca pe adolescentul de 16 ani,atunci cand greseste la contu’ de yahoo il cam doare in pix,pe cand pe functionara de la banca,atunci cand greseste,s-ar putea de cele mai multe ori s-o doara la buzunar.RESPONSABILITATEA este un cuvant care apare si el prin dictionar…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s