Rahaturi care te fac să renunţi la facebook.

Iată câteva motive pentru care îmi vine câteodată să dau log out de pe facebook cu toporu. Şi mai apoi să renunţ la cont, cu calculatorul îmbibat în benzină, astfel încât la ultimul click pe „renunţ la cont” sa se aprindă înstantaneu, never to be used again, ştiind că la uşă ma aşteaptă bagajele şi un bilet dus spre Africa de Sud, unde un trib dintr-o regiune retrasă şi sălbatică mă aşteaptă în calitate de gazdă.

1. Vrei si facebook cu cafeaua aia? Când primul lucru pe care îl faci dimineaţa este să intri pe facebook, cu ochii îmbâcsiţi de somn, înainte de orice alt ceva, şi nici măcar nu te duci la baie deşi ai o pişare cruntă în tine, atunci e timpul să îţi pui nişte semne de întrebare. Prima grijlă este să vezi ce s-a întamplat pe facebook cât tu ai lipsit, dormind, evident. Şi eşti atât de nerăbdător să vezi aceleaşi porcării pe care le vezi în fiecare dimineaţă, dar nu te poţi abţine. Orice dependenţă ridică semne de îngrijorare. 

2. Filozoafele. Aici îşi intră în rol pizdele cu decepţii. Se regăsesc în vreo afirmaţie compusă de ele, fie pusă între ghilimele, fie încheiată cu un punct care cică ar conferi seriozitate. Dacă nu sunt inspirate în a lor suferinţă, atunci dau un share la vreo poză cu citat de pe acele pagini feministe care au apărut ca ciupercile după ploaie, pline de bullshit-uri sentimentaliste, pseudo-filozofice. Eu fiind unul din cei care servesc cafeaua cu facebook şi zahăr, mereu mă lovesc de astfel de mizerii postate într-o noapte nedormită de vreo suferindă care s-a regăsit în vreunul din rahaturile găsite pe Amintiri Chinuitoare sau Rules of the Lady (sau orice alt nume cretin de pagină). Şi tensiunea de dimineaţă creşte în 3…2…1…

3. Cererile pentru aplicaţii. Când 2 din 3 notificări sunt cereri pentru aplicaţii, răbdarea ne este pusă la încercare. Incredibil dar adevărat, mai există persoane care îşi ţin facebook-ul pentru a se juca Farmville, Cityville, Shitville ş.a.m.d. Şi indifernt la cate aplicaţii am dat block, mereu apar altele noi şi mereu se găsesc imbecili care să le încerce şi mai apoi să trimită tot felul de requesturi. Şi pe de o parte e vina celor de la facebook, căci aplicaţiile sunt făcute în aşa fel încât îţi promit bonusuri dacă reuşeşti să aduci pe cineva în joc.

4. Invitaţiile la evenimente neinteresante. Un individ uitat în străfundul listei de prieteni îţi trimite invitaţie la ceva cu nume lung, pe care deobicei nici nu îl citeşti. Este ca spam-ul din e-mail sau ca mesajele de la 123.

5. Pozele cu animale bătute sau copii malformați. Naivitatea și prostia se propagă cu viteze ce depășesc bariera sunetului când e vorba de sharuit-ul unor poze grețoase ¨pentru o cauză nobilă¨. Ca un reminder pentru toate imbecilele, NU, nu se se strâng în niciun cont, cate 50 de cenți pentru fiecare share cu care scârbiți întreg facebook-ul. Câteva urări de bine pentru astfel de persoane aveți și AICI.

6. Aplicațiile atotştiutoare. Şi mai văd la alţii cum dau accept la o aplicaţie, bifând că sunt de acord cu nişte „termeni şi condiţii” pe care nici nu le citesc, dar care stipulează că îşi rezervă dreptul de a cotrobăi prin datele voastre personale. Şi cu zâmbet tâmp acum pot să afle liniştiţi care este anul de naştere în care vor muri sau care este numele lor de indian (procesat aleator dintr-un numar finit de nume). Evident e cât se poate de adevarat daca o astfel de aplicaţie îmi arată ca sunt 80% bucătar si 65% hot, deoarece, prin calcule complicate, se activează o funcţie RANDOM care îmi trânteşte acel răspuns cât se poate de precis. Incredibil !

7. Aplicaţiile de socializare. Era de mult moda cu întrebari aleatorii la care puteai să dai tot felul de răspunsuri. A trecut moda, iar acum încearcă să revină sub o formă mai jegoasă, care manipulează prin curiozitate. Dacă vrei să afli răspunsul, trebuie să pui la rândul tău 10 întrebări la 10 persoane. Acele 10 persoane ca să afle răspunsul trebuie să pună întrebări la alte 10 persoane, cumulat fiind 100. Şi tot aşa. Cu nimic mai presus decât spam-ul.

8. Aplicaţiile cu viruşi. Mai sunt disperaţii de pizdă care se grăbesc cu un click pe o o imagine semi-porno, fără să observe acolo un „app.facebook”. Curiozitatea umana pentru măcel şi pornăraie este nelimitată, la fel ca şi imbecilii care se trezesc că trimit link-uri automat cu invitaţii către nu ştiu ce site, fie prin mesaje, fie pe wall.

Lista poate continua, dacă ai vreo idee, poţi să o adaugi aici. 🙂

Anunțuri

12 gânduri despre “Rahaturi care te fac să renunţi la facebook.

 1. Cred ca tot mai multi vor sa apeleze la aceasta optiune: https://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account

  Personal,imi placea la inceput,dar dupaia devine la fel ca alte site-uri de socializare:dai add la o gramada de necunoscuti,si jocurile.Jocurile nu numai ca sunt atat de populare,dar sunt si multe bai frate.
  Ce ma enerveaza:nu exista buton dislake,ci doar `nu imi mai place`,altfel s-ar vedea valoarea celor ce se pozeaza in oglinda toata ziua..

  1. Intradevar un buton de dislike ar fi foarte util. Iar la necunoscuti nu trebuie sa dai add asa cum zicea Norby mai jos, dar avand in vedere ca ai un blog, sau un site, sunt persoane care vor sa te cunoasca.

 2. „like” 🙂 numai ce am renuntat si eu la fb..sa-l ia dracu ca imi manca timpu de nu-i adevarat..si macar daca faceam ceva ce merita pe el…asa ca mai bine imi consum timpul altfel…ma uit la plantele de pe balcon cum cresc..cred ca e un exemplu bun.

 3. De unde iti vin toate ideile cand scrii?
  Nu stiu daca ceea ce scrii tu se incadreaza in „Teoria formelor fara fond” a lui Titu Maiorescu sau daca este ceva veritabil…
  Din punctul meu de vedere este ceva veritabil, dar eu nu sunt in masura sa judec avand un volum de cunostinte si o experienta de viata destul de limitata…
  Deşi încerc şă nu fiu uşor impresionabilă şi să gandesc pentru mine însămi atunci cănd văd o idee nouă care mi se pare foarte bună o i-au ca atare. Însă şi în secolul 19 cănd au pătruns ideile iluministe în cultura romană tinerii care erau uşor impresionabili si lipsiţi de experienţă au preluat doar formele, doar aparenţa culturii occidentale.
  Din ceea ce am văzut pe blogul tău tu ai un fond… Şi eu sunt in căutarea fondului meu… Încă nu am reuşit să înţeleg cum o persoană îşi poate găsi fondul… Poate mă poţi ajuta. Mulţumesc anticipat 🙂
  Sper că ceea ce am scris este coerent din punctul tău de vedere…

  1. Acel „fond” la care te referi tu il poti numi „mindset” (eng.). Mindset-ul este felul in care gandesti, iar felul in care gandesti se transpune in personalitatea ta. Fiecare isi creaza un sistem de valori asimiland informatii. De multe ori aceste surse de informatii influenteaza calitativ sistemul de valori (mass media, anturaje, carti, trenduri etc.) Fiecare gandeste in functie de cat a citit, de ce fel de oameni cunoaste, de experientele de care a avut parte.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s