Îţi permiţi să fii feşon în România?

Eu nu sunt genul de om fashion addicted, iar cumpăratul de haine nu este o nevoie în sine la mine. Hainele ating rar pragul de uz moral, iar când ajung să-mi schimb garderoba o fac odată la sezon, de multe ori când am ocazia să mă întorc din străinătate cu valizele pline. 

Acum că a venit primăvara, dorinţa de nou şi înnoire a prins colţ în mintea mea, alături de o altă nedumerire. Cum îşi permit românii să se îmbrace ? În condiţiile în care un blug este 1 milion jumate, o bluză un milion, un sacou 2 milioane, iar salariul unui tânăr din ziua de azi este de 7-8 milioane. Adică ideea de a da o patrime din salariu pe un singur articol vestimentar este revoltătoare, ce să mai vorbim de schimbarea întregii garderobe ! 

La noi la Reşiţa, cei în trend, obişnuiesc să facă rutina de Timişoara: mall, film, KFC şi cumpărat de haine. Pune şi drumul plus alte cheltuieli şi pot să zic: felicitări, ai muncit o lună ca să-ţi cumperi un pulover şi o eşarfă !

Şi este o mare mizerie având în vedere raportul preţ-venit. În Italia am văzut haine bune şi faine, la preţuri de 5,10,20 de euro şi asta în condiţiile în care un rezident ia pe lună aproximativ 1000 de euro. Diferenţa între noi şi occident este că dincolo ca să-ţi iei un hanorac dai 1/50 din venit, iar în Românica renunţi la 1/6 din salariu ca să fii feşon. 

Anunțuri

5 gânduri despre “Îţi permiţi să fii feşon în România?

  1. Partea buna ca acum exista si posibilitatea de a cumpara online, iar uneori articole ce costa cateva milioane in vitrine le poti lua de pe site uneori mult mai ieftin. 🙂

    1. Si online, gasesti rar o haina buna la 40 de lei (10 euro). Iar dezavantajul shopping-ului online de haine este ca nu stii niciodata cum iti vine pe tine acel produs.

      1. Depinde. Sunt suficiente haine bune daca stii unde sa cauti. Iar despre a sta o haina bine pe tine important e sa stii ce te avantajeaza si ce nu, iar in timp iti formezi abilitatea asta.

    1. Daca te imbraci de la second hand e subiect de misto, desi acolo poti gasi haine bune. Ce gasesti in magazine este over-priced. Spre exemplu o camasa la oferta in magazinul pe care il promovezi pleaca DE LA 50 de lei, nu? ceea ce reprezinta 1/14 dintr-un salariu de 7 milioane. Doar o camasa. 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s