Portret: Lingăul

Un personaj dezagreabil, care îşi doreşte opusul prin atitudinea lui slugarnică faţă de ceilalţi. Lingăul pupă funduri dar în fapt vrea să-şi facă loc cu coatele. Asemenea necrofagilor, el se mulţumeşte cu resturile lăsate la masa societăţii. Îi place să aştepte ca un câine după o bucată de pâine scăpată din greşeală stăpânului.

Lingăul nu are personalitate, în consecinţă va fi incapabil să fie sincer cu intenţiile sale. Este meschin, fals şi preocupat cu alţii. Este genul de prieten pe care îl ai şi care niciodata nu te contrazice, mereu politicos, mereu găsind o scuză diplomatică pentru un favor pe care nu ţi-l poate face. Dacă nişte prieteni adevarăţi ajung la un grad de intimitate şi familiaritate confortabilă, acest individ în calitate de prieten lasă urme de dubii, pentru că e mereu politically correct. , arătând în permanenţă o bunăvoinţă soră cu făţărnicia.

Cine este acest lingău? Un angajat mereu amabil faţă de patron, dar care trezeşte o adevărată revoluţie împotriva acestuia în spatele tejghelei. El incită, dar este primul care tace când răzvrătirea se produce. Un amic care dă sfaturi „prieteneşti” dar îmbibate cu interese proprii şi dorinţe personale. „Nu te merită” îi spune prietenei sale, dorind să adauge „eu te merit mai mult”. Dar nu va zice pentru că este un sclav fără coloană. Minţindu-se pe sine şi pe celălalt, preferă să aducă dovezi incontestabile, argumente imbatabile, orice doar ca să facă persoana respectivă să îl considere ca fiind ALESUL. 

Te laudă, dar pe ascuns consideră că ar fi mai bun ca tine. Te aprobă sau te sfătuieşte, dar în sinea lui te judecă cu ură pentru alegerile făcute.

Lingăul nu are părere proprie şi nu îşi depăşeşte condiţia de copil care te înjură doar când se află după un gard înalt. Plin de interese ascunse, acest personaj este invidios datorită faptului că este slab şi nu îşi poate îndeplini anumite deziderate decât prin manipulare şi intrigă.  Intriga este limbajul său preferat, probabil cu excepţia mieroasei perieri pe care o afişează cu ostentaţie faţă de cei de la care poate suge ceva.

El este unul din aceia care îmbracă cu uşurinţă haina de victimă. Se smiorcăie ca o fată virgină dacă una din manipulările sale nu a dat roade, consideră ca soarta e vitregă cu el şi toată lumea e împotriva lui. Din fericire lumea în care trăim îi miroase repede şi îi pune la locul pe care îl merită. 

Anunțuri

3 gânduri despre “Portret: Lingăul

  1. Cunosc multi lingai:Ciutacu,Dan si Zoe Petre,Stelian Tanase,Radu Tudor,Gadea,Dinescu,A.Cretulescu,RC Cristea,Elvis Saftoiu,Val Valcu,Costi Rogozanu,Dana Grecu si,o Doamne,multi fara caracter mai sunt in tzara asta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s