Am scos pagina de PORTRETE

 

Tot ce rămâne scris este istorie. Am învăţat despre Evul Mediu, o perioadă în care oamenii se grăbeau să prindă vreo vrăjtoare arzând pe rug, călcând prin noroaie, trecând prin pieţe decorate cu spânzurători, pe lângă oameni în armuri, ferindu-se de cai care trăgeau osteniţi la vreo caleaşcă în care se afla vreun conte.  Dar dacă te uiţi pe geam, nu vezi spânzurători, oamenii nu sunt îmbrăcaţi în armuri, vezi femei care au putut ieri să-şi aleagă religia fără a fi arse pe rug,  iar pe străzi nu circulă trăsuri ci maşini în care se află oameni de rând şi nu lorzi.

Vremurile se schimbă la fel şi oamenii. De ce aş ţine cap de afiş ceva ce poate nu mai e valabil mâine?

Poate că LINGĂUL a primit două palme zdravene de la viaţă sau una mai îngăduitoare de la vreun prieten şi s-a trezit din lâncezeala în care se afla. Poate că acum şi-a dat seama că nu a câştigat nimic văzând că stăpânul l-a uitat lângă uşa pe care el s-a grăbit să i-o deschidă ca un adevărat cavaler. CONTESA poate că s-a împiedicat de la fereastra turnului ei de fildeş şi a ajuns cu picioarele pe pământ. S-a murdărit puţin, dar poate că acum nu o mai deranjează. Umanitatea şi simplitatea o încălzesc acum mai mult decât rochiile sale de mătase şi pereţii reci ai palatului în care domnea cu superioritate.

Cine ştie, acum poate COPILA PERFIDĂ a crescut, experienţa şi ridurile poate indică un semn de maturitate. VULGARUL poate a realizat într-un moment de introspecţie cauzele singurătăţii sale impunându-şi anumite limite. A crescut şi el, nimeni nu rămâne copil. Convingerile încăpăţânate ale ORGOLIOSULUI, care odată l-ar fi făcut să bea dintr-o sticlă de suc scuipată dacă acesta ar fi fost sigur că nu e aşa în ciuda împotrivirii celor de faţă, poate că acum s-au stins în liniştea propriilor cugetări.

Aşadar, dacă nu voi şterge articolele în sine pentru că am petrecut suficient timp scriindu-le, în schimb nu am nicio motivaţie pentru a le ţine afişate în vitrina blogului. Vremurile se schimbă, la fel şi bara mea de pagini.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s