10 obiceiuri dăunătoare creierului

creierAşa cum există obiceiuri nesănătoase care afectează anumite părţi ale corpului cum ar fi stomacu (mâncatul nesănătos sau haotic), dinţii, plămânii (fumatul) sau ficatul (băutul) aşa există anumite deprinderi care afectează abilităţile creierului, pentru că şi acesta ca şi celelalte organe se deteriorează în timp.Vrei să ai mintea ascuţită şi vrei să eviţi senilitatea la bătrâneţe? Ei bine, evită 10 obiceiuri care dăunează creierului.

1. Lipsa micului dejun. Mulţi sar peste micul dejun din lipsă de timp, înlocuindu-l cu cafeaua şi ţigările. Persoanele care nu servesc micul dejun au o cantitate de zahăr redusă în sânge, lăsând creierul fără nutrienţii necesari pentru o activitate optimă şi ducând la degenerarea acestuia în timp.

2. Mâncatul excesiv. Poate cauza depuneri de grăsimi pe artere, inclusiv pe cele din creier. O circulaţie proastă rezultă o activitate proastă a creierului. Şi în plus, după ce te ghiftuieşti bine cu mâncare, cui îi mai arde de filozofii, calcule şi în general să-şi „bată capul”?

3. Fumatul. Pe lângă alte daune, încetineşte circulaţia sângelui şi în arterele creirului şi poate ridica şansele de apariţie a bolii Alzheimer.

4. Consumul prea mare de zahăr (dulciuri, prăjituri etc.). Prea mult zahăr în organism va întrerupe asimilarea de proteine şi nutrienţi ducând la malnutriţie afectând funcţiile creierului.

5. Aerul poluat. Creierul este un consumator mare de oxigen, iar calitatea aerului pe care îl respirăm este direct proporţională cu eficienţa creierului.

6. Lipsa de somn. Somnul permite creierului să se odihnească. Lipsa continuă şi de durată a acestuia va grăbi moartea neuronilor.

7. Dormitul cu capul acoperit. Poate fără să vrem, poate din obişnuinţă, unii din noi dorm cu capul sub pătură, ceea ce duce la acumularea de dioxid de carbon şi scăderea nivelului de oxigen, producând daune creierului.

8. Efortul intelectual în perioada în care eşti bolnav. Corpul îşi canalizează o mare parte din energie pentru a se recupera în urma bolii de care suferă. Studiul sau munca intelectuală în această perioadă poate solicita creierul asemenea overcloacking-ului la calculatoare şi poate duce la deteriorarea acestuia.

9. Lipsa gândirii stimulative. Rutina şi activităţile repetitive duc la „amorţirea creierului”. S-a făcut un studiu care a arătat că verificarea zilnică şi mecanică a e-mail-ului pe timp îndelungat (poţi înlocui asta cu notificările de pe facebook :D) scade coeficientul de inteligenţă. Ţine-ţi creierul în formă, gândeşte!

10. Ocazii rare de a vorbi. Conversaţiile inteligente sunt cei mai buni stimulenţi pentru creier. Lipsa acestora reprezintă acelaşi lucru ca şi lipsa antrenamentului fizic pentru corp.

Anunțuri

2 gânduri despre “10 obiceiuri dăunătoare creierului

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s