Abilităţi de comunicare – PARTEA III

Pentru cei care n-au apucat să citească, nu rataţi primele două părţi în care puteţi găsi informaţii preţioase.

Abilităţi de comunicare – PARTEA I

Abilităţi de comunicare – PARTEA II

II. CUM SĂ FIŢI BUNI INTERLOCUTORI (partea III)

Cum să vă faceţi ascultate de bărbaţi. Toată lumea ar trebui să ştie că bărbaţii sunt construiţi psihic în mod diferit faţă de femei. Iată regulie „vorbirii masculine”:

– Comuncicaţi-i unui bărbat o singură informaţie odată. (stăm prost cu atenţia distributivă)

– Lăsaţi-i răgaz să vorbească. Creierul bărbatului este conectat fie pentru vorbire, fie pentru ascultare. Lăsaţi-i să-şi termine propoziţia. Nu-i întrerupeţi.

– Luaţi-vă o expresie neutră când ascultaţi. Bărbaţii cred că o persoană care îşi schimbă expresia feţei când ascultă are, probabil, probleme mentale sau emoţionale. Nu sunt la fel de expresivi ca femeile.

– Oferiţi-le fapte şi informaţii. Creierele bărbaţilor sunt organizate pentru sarcini logice. Daţi soluţii problemelor, fapte şi mărturii. Evitaţi formulele emoţionale, în schimb argumentaţi-vă opinia.

– Folosiţi vorbirea directă. Propoziţiile bărbaţilor sunt mai scurte decât ale femeilor şi conţin mai multe fapte, date, informaţii şi soluţii. Nu faceţi aluzii sau deducţii. Spuneţi ce aveţi de spus, atacând subiectul direct.

Cum să vă faceţi ascultaţi de femei. Iată şi regulile „vorbirii feminine”:

– Participaţi la conversaţie. Nu aştepaţi să vă vină rândul să vorbiţi. Deseori femeile par că vorbesc toate în acelaşi timp. O fac pentru că pot. 

– Schimbaţi-vă expresia feţei când ascultaţi. Expresia feţei dezvăluie sentimente, de aceea, în timp ce vorbeşte, oglindiţi mimica şi gesturile, pentru a crea o legătură. Nu procedeţi astfel niciodata cu un bărbat !

– Daţi-i detalii personale şi apelaţi la sentimentele ei. Creierul femeilor este organizat pentru a citi sentimentele celorlalţi şi pentru a evalua relaţiile dintre oameni.

– Folosiţi vorbirea indirectă.  Evitaţi să atacaţi direct subiectul, grăbind soluţia unei probleme sau „închizând licitaţia”. Fiţi mai prietenoşi, mai relaxaţi, mai agreabili.

Expresii infeciente pe care trebuie să le eliminaţi din vocabularul vostru.

abilitati de comunicare

Cele mai eficiente 12 cuvinte pe care le puteţi folosi. Un studiu realizat de University of California a arătat că cele mai convingătoare cunvinte din limba vorbitp sunt: descoperire, garanta, dragoste, dovedit, rezultate, economie, usor, sanatate, bani, nou, siguranta, tu, etc.

Transformaţi formularile negative în formulări pozitive. Întotdeauna puteţi găsi o modalitate de a transforma o critică distructivă într-un elogiu constructiv. Spre exemplu, în loc de a critica pe cineva că a dat greş, îl puteţi complimenta pentru ca a încercat sau pentru că a reuşit într-o mică măsură.

Cum să tratezi frica şi îngrijorarea. Studiile au arătat că dintre toate lucrurile pentru care ne îngijorăm în viaţă 87% nu se petrec, 7% se petrec cu adevărat şi 6% vor avea o oarecare influenţă asupra rezultatului. Nu vă gândiţi niciodată la ceva ce nu vreţi să se întâmple. Gândiţi-vă numai la ceva ce vreţi  să se întample indiferent de rezultatul unei situaţii.

Anunțuri

5 gânduri despre “Abilităţi de comunicare – PARTEA III

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s