Muia și Frusina

Când s-a creat universul, o rază cosmică a deviat de la traseul ei spre buricul existenței și a făcut un ocol imens prin timp și spațiu până în prezent, când, ajunsă în preajma Pământului, a ricoșat într-un satelit rusesc și a ajuns în scorbura celui mai înalt pom din România, care avea rădăcinile până în centru pământului, atât de adânci încât Satana își atârna la uscat cămășile pe ele. Pentru că era special, pomul ăsta producea fructe care miroseau a căcat, ca să înlăture orice animal care ar putea să-i dăuneze. Mai puțin muștele. Muștele iubesc căcatul, așa că s-au înfruptat din seva pomului cu pofta unui supraponderal la KFC. Muștele au murit pentru că seva era otrăvitoare. Toate înafară de una. Aia era musca aleasă. I-a crescut o coroană din chitină pe cap, iar toracele și-a modificat structura anatomică astfel încât să depună ouă, aceasta devenind Musca Regină. Și ouă a depus, fără oprire, timp de 777 de zile. În cea de-a 777-a zi, acestea au eclozat, toate deodată înafară de unul, din ele ieșind, spre surprinderea lui Darwin,  lalele, maci, trandafiri japonezi și crizanteme, formând un câmp perfect de flori. Și în mijlocul acestui peisaj mirific, acel ou rămas, a adus-o pe lume pe Muia. Desi Frusina s-a născut la Pârţeştii de Jos între doi baloți de fân, pe găinaț de bibilică, soarta divină le va aduce împreună, dând startul la aventura lor dihotomică.

 Capitolul I: Legenda.

Când s-au întâlnit, fânul din pletele dese și încâlcite ale Frusinei, au făcut-o pe Muia să-și amintească de nașterea ei divină din acel câmp mirobolant de flori, când Dumnezeu a pișat-o printr-un curcubeu plin de ponei microscopici, și a adus-o printre noi, muritori rând și nesemnificanți. A fost dragoste la prima vedere și de atunci, zeița Muia a jurat că o va lua pe Frusina sub oblăduirea ei și o va învăța toate tainele universului. 

Așadar, zeița Muia, s-a transformat într-o cioară albă cu pene aurii în vârf și gheare vopsite cu lac transparent, acel tip lac de unghii pe care îl cumpără pizdele la preț triplu de la agenții de vânzări ambulanți, atunci când vor să se simtă deștepte că fac o afacere bună. Frusina, cu picioarele adânc infipte în bălegar, se uita cu ochii ei mari și bulbucați – așa cum îi are mielul când îi tai gâtul de paște – la Muia cum se apropie de ea în zbor. Presimțind ceva bun, începe să rânjească. Avea dinții suficient de albi cât să ascundă cariile din spatele lor, care totuși nu trec neobservate, și asta probabil pentru că dinții refuză să stea drepți și se împing unii în alții ca moșii la făină gratis.

– Am să te duc la oraș ! strigă Muia, iar glasul ei bubui în tot cerul. În momentul acela, toții pomii au înflorit, izvoarele secate s-au inundat și toate țărăncile gravidele din Pârțeștii de Jos au născut tripleți, inclusiv vaca stearpă a lui moș Fâșneață, zis și a lu’ Prună.

Frusina nici nu simți când fu înfășcată de ghearele puternice ale zeiței Muia, transformată în cioară albă. Era în extaz. Perspectiva unei vieți bune la oraș o îmbăta. S-a săturat să care căcat de cal cu roaba și să o trimită ta-su la căpițe, să o sugă la ciobani pe 2 kile de lapte de capră.

Și au călătorit peste munți și dealuri și în final s-au așezat la oraș. Dar ca să nu le fie recunoscute originile, divină respectiv rurală, acestea au suferit o schimbare totală printr-un proces complicat care a constat  în cumpărături la bazarul cu haine aduse de la turci. Și de atunci Muia și Frusina ne vor păcăli pe noi, cioflingarii de rând și muritori efemeri, să le percepem ca două pizde obișnuite cu IQ mediu, gusturi proaste în îmbrăcăminte, cu idei mediocre și în rând cu lumea, cu job și familie.

Dar numai ele își știau secretul și de-a lungul timpului, istoria a devenit legendă, legenda mit și mit-ul Capitolul I din acest serial din ”Muia și Frusina.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s