Transylvania Dragon sau dragonul care face slacklining

Când spui sport, mulți se gândesc la fotbal, băgat la pariuri și, mai nou, tenis de când  Simona Halep și-a micșorat sânii. Sportul poate cuprinde o gamă foarte mare de actitvități, cum ar fi curling, surfing, cricket, polo, snowboarding etc. Unele din aceste activități sunt neoficiale, reprezintă o nișă și sunt practicate de un număr restrâns de persoane, care, de obicei, formează comunități unde își împărtășesc pasiunea comună. Una din acestea este slacklining-ul.

Slacklining-ul este o activitate ce presupune menținerea echilibrului pe o coardă tensionată, ancorată între două puncte fixe. Este o activitate de nișă, puțin cunoscută în România, dovada fiind lipsa unei definiții în română pe Wikipedia. Slacklining-ul nu este o activitate unde părinții te duc de mânuță să te înscrie, ci mai degrabă ceva ce vezi pe internet sau la cineva, îți place și mai apoi te apuci să practici tu însuți. Și ca să o faci, își trebuie multă disciplină interioară, curaj și perseverență întrucât este ceva nou, văzut din afară cu suspiciune și mirare. De asemenea nu există antrenori, singurul mentor este propria dorință de a măestri acea activitate. Am practicat cândva parkour, o altă activiate de nișă, și știu ce înseamnă să faci ceva nou și necunoscut. 

Auzisem de slacklining, bănuiam că se practică și la noi în țară, dar acum a apărut și în împrejurimile orașului meu. Flaviu Cernescu este practicant de slacklining. Și pe lângă satisfacția propriilor sale reușite, mai are una în plus: sprijinul lui Sabin Dorohoi, regizorul care îl promovează încă de la proiectul Happy Reșița. Acum se antrenează pentru un nou proiect, Transylvania Dragon, un film documentar despre slacklining, sport extrem și tot ce implică practicarea acestuia. Un scop adițional al regizorului este promovarea zonelor turistice ale Banatului, acrobatul sau sportivul Flaviu Cernescu urmând să presteze în zone cheie, deja făcându-și apariția în centrul Timișoarei  și în Reșița suspendat între două turnuri de 80 de metri înălțime.

Personal, aștept cu nerăbdare documentarul, mai ales pentru latura sa emoțională despre perseverență, voință și curaj, dar și pentru acele surprize promise de regizor, în care Flaviu se va întâlni cu mai multe personalități importante în aventura sa.

flaviu cernescu resita
Lord of the Transylvania: Two Towers
flaviu cernescu timisoara
Perfect balance, deasupra centrului Timișoarei

 

Un gând despre “Transylvania Dragon sau dragonul care face slacklining

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s