Ia ce e mai bun de la viata.

E un mesaj vag urmat deseori de un „mda” ironic spus cu gandul la neajunsuri. Si totusi e un mesaj care l-a spus cineva mai demult, il spun si eu pe blogul asta, il va spune si altul in piata publica tarat de politie in duba pentru nerespectarea linistii publice. Un mesaj spus de cei care au o intrezarire de o clipa, dar care vor trai diferit pentru restul zilelor.

Viata e un imens ciorchine de boabe colorate. Sunt verzi, rosii, mov, roz, galbene, maro, negre, stricate, dulci, acre, amare, cu viermi, cu aur, cu ce vrei tu. Daca ai luat o boaba amara si stai cu ea in mana sa te plangi pentru restul vietii, vei muri intr-un final si tu vei ajunge un cadavru cu o boaba amara de strugure in mana.

In schimb daca arunci boaba amara si continui sa alegi din ce iti ofera viata, atunci cand vei muri, vei ajunge un cadavru cu o alta boaba de strugure in mana, dar cu un zambet pe fata.

Am folosit niste comparatii lugubre, dar intentionez sa sochez intrucat multi isi regandesc viata numai dupa ce au avut parte de un soc.

Ganditi-va ca timpul trece si nu se uita la voi si la alegerile voastre. Se va uita la ceas si cand va sosi clipa e game over pentru fiecare dintre noi si nu exista nicio exceptie indiferent de bani, rasa, credinta si sex. Timpul este deosebit de obiectiv si nu da doi bani atunci cand ii zici „stai ca nu am apucat sa fac ce mi-am dorit dintotdeauna inainte sa mor”.  Timpului nu ii pasa de visele tale neimplinite, de planurile tale amanate prea mult si mai ales de faptul ca ti-ai irosit din termenul de valabilitate (in medie de 80 de ani) cu lucruri irelevante precum uitatul la televizor, statul aiurea sau facutul lucrurilor pe care nu ti le-ai dorit. Timpul te va ucide, garantat, fac pariu cu tine si tu n-ai ce sa faci in legatura cu asta.

Daca ai mai avea 30 de minute la dispozitie inainte sa mori cum ti le-ai petrece? 30 de minute sau 80 de ani, esti o scantaie in lumea asta si tu vei decide cum stralucesti. Fie ca iti petreci timpul cu oamenii care te fac sa te simti implinit sau ca iti petreci momentele alaturi de oameni dezagreabili, timpul trece si tot ce ramane scris in epitaful tau este CUM ti-ai petrecut tu viata.

Bucura-te , chiar si de un moment de linisite daca tu asta vrei, dar bucura-te in felul tau si atat cat durezi in realitatea asta fa lucrurile in asa fel incat atunci cand ti se taie filmul definitv sa ai un zambet satisfacut pe fata.

6 gânduri despre “Ia ce e mai bun de la viata.

  1. Foarte frumos articolul. Este intradevar adevarat ca destinul ti-l faci tu singur. Daca astepti sa-ti cada din cer tot felul de lucruri atunci esti o cauza pierduta.

    De tine depinde ce vrei sa faci cu viata ta.

  2. Articolul asta-i apropo de partea cu mai bine faci ceva,decat sa regreti ca nu l-ai facut.Da…probabil e bine sa mai gustam din fiecare strat al vietii.Pana la urma asta face viata ”traibila”,faptul ca nu stii niciodata cand o sa se termine,decat cand esti pus propriu zis in fata faptului implinit:-D

  3. Cel mai bun lucru pe care il poti invata este cum sa traiesti. Daca realizezi ca posibilitatile tale sunt infinite si ca poti face orice esti cel mai bogat om din lume. Uite aici un link care arata ce inseamna sa depasesti o problema http://www.youtube.com/watch?v=yo_24_qTNac – e omul care nu are maini sau picioare.
    P.S. Intr-adevar foarte bun articolul.

Lasă un comentariu